Farsants Universals

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els Farsants Universals d’Arreu i d’Enlloc, és un grup que neix a l’entorn de la Fira de l’Aixada de Manresa, com a resposta a la demanda d’interpretar teatre de text en un context de teatre de carrer, essent una secció dintre del Grup de Teatre Paranys. Amb el nom de Sants i miracles, i sota la direcció de Mireia Cirera, tres actors comencen a voltar pels carrers de la Manresa medieval, representant textos medievals, majoritàriament contes amb “moralina”. Ben aviat, el grup canvia el nom pel de Farses Medievals, representant textos còmics d’allò més desenfadats, sota la direcció de na Regina. Amb el temps, els farsants acaben tirant endavant el seu grup amb direcció i dramatúrgia pròpies, amb la voluntat de mantenir l’esperit original de la Fira de l’Aixada, on les entitats es troben per unir-se i barrejar-se oferint diferents grups heterogenis, amb membres de diferents procedències. D’aquests grups, actualment només queda el d’ Els Farsants Universals d’Arreu i d’Enlloc; els membres integrants del grup són: Guillem Cirera, Meritxell Costa, Marta Cruz, Gemma Doblas, Dolors Garzón, Jordi Gener, Albert Giralt, Laia Giralt, Anna Giralt, Ramir Lanau, Montse Mas, Adrià Mas, Lidia Mallofré, Jordi Mira, Roser Rojas, Joan Domènech, Ignasi Rius i Anna Selga.

Amb textos de Bocaccio, Cervantes, Eiximenis, etc. els Farsants continuen encara ara, any rere any, actuant a la Fira de l’Aixada i també en diferents fires medievals o esdeveniments varis per aportar una particular nota d’humor que no deixa a ningú indiferent.
“Els Farsants” oferim els nostres serveis en fires, festes majors, convencions d’empreses, celebracions, etc. En cada cas s’estudien les necessitats i objectius i s’adapten el vestuari, textos o accions a fer. Les actuacions es poden fer en un escenari o bé en una zona on es vol desenvolupar les accions. Les nostres accions promouen i fan que els esdeveniments tinguin major ressò, públic, vendes, etc. Cal dir que han tingut molt èxit en totes les actuacions que s’han realitzat.

Actors i actrius, gent del poble,
dient farses, històries, narrant faules.
Xerrant al carrer, enredant a la gent.
Narracions sense mala fe,
més plenes de dobles intencions.
Comediants de l’època que fan vida de carrer.
Amunt i avall, carregats de trastos, i que en un
instant munten la paradeta i fan llur actuació.
No us deixaran indiferents…
Mireu i escolteu-los amb atenció !