Història

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Paranys grup teatral neix formalment a començaments del 2004, de totes maneres la història del grup es remunta al 1998, quan els i les alumnes de 2n. nivell de l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Manresa decideixen continuar aquesta experiència realitzant una obra al municipi que va oferir tant la possibilitat de comptar amb una sala d’assaig, com de disposar d’un director: Sant Joan de Vilatorrada.

Després d’alguns alts i baixos, el 2001 el grup, que va quedar reduït a tres persones més el director (Jordi Canal), va estrenar “El prometatge” d’Ànton Txèkhov. I el 2002 la va tornar a oferir conjuntament amb “l’Ós”, del mateix autor. L’any següent es va canviar tant de gènere com d’autor i també d’època: “Draps Bruts”, d’Aleix Puiggalí. El 2005 Paranys representa una obra ja de 5 personatges: “Aquí no paga ni Déu”, de Dario Fo.

Fruit d’una nova experiència formativa, també dins l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Manresa, Paranys decideix realitzar un muntatge de creació propia, “Amb tot l’amor”, dirigit per Jordi Figueras. Amb aquest muntatge el grup va participar al Concurs de Teatre Amateur de Puigcerdà on va obtener el guardó al millor actor secundari i va participar a la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar (2006), i va fer diverses representacions en diferents poblacions de Catalunya.

A finals de 2007 el grup estrena “La inspectora Adler”, treball amb el que també va participar a la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar (2008).

*Direcció Pep Maria Giralt. Actors i actrius nous.

El 2010 s’estrena l’obra “No et vesteixis per sopar”. Es una obra d’embolics sentimentals entre el Bernat, la seva dona, els seus respectius amants i algun que altre convidat. Una obra que ha donat grans satisfaccions al grup i al públic. S’ha representat en unes 40 ocasions arreu de tot Catalunya, tant en concursos, mostres, festes majors, actes socials i actes benèfics. Encara avui la tenim a punt per si en algun indret ens demanen la seva representació.

El maig de 2014 estrenem “Amb els pixats al ventre”. De nou, una comèdia d’embolics per passar una molt bona estona. Després de l’èxit de l’estrena ja tenim diversos “bolos” en cartera. Per l’escenografia d’aquesta obra comptem amb la col·laboració de la companya del grup, Roser Rojas, que ha estat l’encarregada de totes les pintures que s’hi exposen.